Zde může být text o autorovi
Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

Záhlaví stránek

 
 

Zepter mixSy

Mix KRABÍ POMAZÁNKA

Suroviny:

  • 1 balení krabích tyčinek
  • 1 pomazánkové máslo light
  • 3-4 lžíce smetany light pro zjemnění
  • 1 oloupaný ananas
  • citrony
  • zelená petrželka pro ozdobení

Vše vložíme do nádoby a zakapeme citronem. Směs nasekáme v Zepter mixeru mixSy nástavcem nožová hlava. Hotovou pomazánku mažeme na celozrnné pečivo, ozdobíme citronem a petrželkou.

 BÁJEČNÁ ZELENINOVÁ POMAZÁNKA

Suroviny:

2 stroužky česneku
1 mrkev
špalíček pórku
smetanový sýr
2 lžíce bílého jogurtu
sůl
pepř

Zeleninu očistěte a nakrájejte na špalíky. Do nádobky mixéru vložte zeleninu a tyčovým mixérem mixSy s nástavcem na sekání ji posekejte na velmi drobné kousky. Přidejte sýr a jogurt. Znovu chvíli mixujte. Podle chuti dosolte a opepřete.



zepterV magazínu Žena-in se setkáváte s články na téma Zdravé vaření. Partnerem tohoto seriálu je společnost Zepter International se svými dokonalými pomocníky pro vaření. Společnost Zepter International je odborník na zdravé vaření s pomocí vysoce kvalitního nádobí. V minulém článku jsme vám představili dokonalého kuchyňského pomocníka mixSy, nyní vám pro inspiraci přinášíme zajímavé recepty! Celý článek najdete ZDE.

MixSy je moderní univerzální kuchyňský spotřebič, který nahrazuje několik dalších přístrojů. Pomocí tohoto multifunkčního mixéru dokážete v kuchyni zvládnout celou řadu činností. Nejdůležitější však je, že tyto činnosti budete moci provádět tak snadno a rychle, jak je to jen možné. Tento univerzální přístroj vám pomůže rychle a bez námahy provádět řadu úkonů souvisejících s vařením. MixSy potřebuje na každou činnost jen pár vteřin.

TATARSKÁ OMÁČKA Z JOGURTU

  • 1 bílý jogurt bez tuku
  • 1 cibule
  • 1 sterilovaná okurka
  • 1 lžička hořčice
  • sůl, pepř, několik kapek bílého vína nebo citronové šťávy

Postup přípravy:
Do bílého jogurtu dáme všechny přísady a vyšleháme s pomocí nástavce na míchání.

DOMÁCÍ MAJONÉZA BEZ VAJEC A OLEJE

  • 1 bílý jogurt bez tuku
  • 1 vařená brambora
  • 1 lžíce vývaru z brambor
  • sůl, pepř, několik kapek bílého vína nebo citronové šťávy

Postup přípravy:
Pomocí šlehacího kotouče do hladka umixujeme vařené brambory s trochou vývaru.
Do hladké táhlé hmoty zlehka vmícháme jogurt a podle potřeby dochutíme ostatními přísadami. Do pokrmů přidáváme jako pravou majonézu.

KRABÍ KOKTEJL

  • 1 balení krabích tyčinek
  • 1 mandarinka (případně kousek ananasu nebo jablko)
  • 1/2 červené kapie
  • 1/2 pomazánkového másla
  • 1 šálek domácí majonézy
  • sůl, pepř, citron

Postup přípravy:
V misce mlýnku rozsekáme zvlášť krabí tyčinky, kapii a ovoce. Poté vše smícháme, přidáme máslo, majonézu, dochutíme kořením a necháme vychladit. Podáváme s celozrnným pečivem.

HUMROVÁ POMAZÁNKA

  • zepter300 g rybího filé
  • 1 mrkev
  • stejné množství celeru
  • 1/2 cibule
  • 1 jablko (oloupané)
  • 1 šálek domácí majonézy
  • sůl, pepř, citron

Postup přípravy:
Rybí filé, mrkev a celer uvaříme v páře. Necháme vychladnout a poté společně s cibulí a majonézou rozmixujeme pomocí nožové hlavy v nádobě mixSy. Pomazánku podle chuti dokořeníme a okyselíme. Podáváme na celozrnném pečivu, zdobíme plátky citronu.

KUŘECÍ POCHOUTKA - salát

  • 250 g vařeného kuřetezepter
  • 1 velká mrkev (případně 2 malé)
  • stejné množství celeru
  • 1/2 cibule
  • 1 jablko (oloupané)
  • 1 sladkokyselá okurka
  • 1 vejce vařené
  • 1 šálek domácí majonézy
  • sůl, pepř, citron, cukr

Postup přípravy:
Kuře společně s mrkví, celerem, cibulí a vejcem uvaříme v páře. Poté kuřecí maso, mrkev, celer, okurku, oloupané jablko a vejce dáme do mísy a nožem na maso nahrubo rozmixujeme. Přidáme majonézu, citrónovou šťávu, cukr, sůl a pepř a necháme v lednici uležet.

SALÁTOVÉ DRESINKY

  • DRESINK S HOŘČICÍ A KEČUPEM

Jako základ použijeme majonézu a přidáme k ní 2 lžíce hořčice, 100 ml kečupu
a 1 cibuli. K rozmixování použijeme nožovou hlavu. Podle chuti dochutíme pepřem nebo pálivou paprikou

  • DRESINK S ČESNEKEM

K základní majonéze přidáme česnek a na rozmixování opět použijeme nožovou hlavu.

  • DRESINK S BYLINKAMI

K základní majonéze přidáme bylinky dle chuti (např. petržel, bazalku, provensálské koření atd.) a mixujeme pomocí nožové hlavy.

TVAROHOVÝ KRÉM S ČOKOLÁDOVOU PŘÍCHUTÍ

  • 1 nízkotučný tvaroh
  • dle chuti cukr
  • 1 velká lžíce kakaa
  • 50 ml mléka
  • Postup přípravy:

Všechny ingredience smícháme dohromady a pomocí nástavce na míchání vyšleháme v hustou pěnu.

POMERANČOVÝ / GREPOVÝ DŽUS

  • 2 pomeranče / 1 grepzepter
  • 1 citron
  • cukr a voda

Postup přípravy:
Omyté pomeranče / grep a citron rozmixujeme pomocí nožové hlavy s cukrem. Poté dolijeme vodou a doplníme kostkami ledu. Lze přidat i jiné ovoce.

BANÁNOVÝ KOKTEJL

  • 0,5 l vychlazeného mléka
  • banány
  • cukr dle chuti

Postup přípravy:
Nástavcem na míchání všechny ingredience vyšleháme do pěny a doplníme ledem.

ŠLEHAČKA Z MLÉKA

  • 200 ml vychlazeného mléka
  • 1/4 lžičky vanilkového cukru
  • eventuálně 1 lžička kakaa

Postup přípravy:
Pomocí šlehacího kotouče všechny ingredience vyšleháme do husté pěny.

FRAPPÉ

  • 200 ml studené vody
  • 2 lžičky instantní kávy
  • 1/4 lžičky vanilkového cukru

Postup přípravy:
Pomocí šlehacího kotouče všechny ingredience vyšleháme do husté pěny.

OVOCNÁ ZMRZLINA

  • zepter300 g mraženého ovoce (např. jahody)
  • 1 velký bílý jogurt (případně mléko nebo šlehačka)
  • dle chuti cukr

Postup přípravy:
Ovoce bez rozmrazování smícháme s jogurtem (případně i mlékem) a pomocí nožové hlavy vše vyšleháme do chutné zmrzliny.

CAFFÈ LATTE

Postup přípravy:
Vysokou sklenici naplníme do dvou třetin kávou, přidáme šlehačku z mléka a kávovou pěnu frappé a na závěr dozdobíme skořicí, kakaem, grankem nebo čokoládou.

 
Prohlášení o Cookies |
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one