Zde může být text o autorovi
Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

Záhlaví stránek

 
 

Klasické nebo Zepter vaření

Klasické nebo Zepter vaření?

zepter

V magazínu Žena-in se můžete setkávat s články na téma Zdravé vaření. Partnerem tohoto seriálu je společnost Zepter International se svými dokonalými pomocníky pro vaření. Společnost Zepter International je odborník na zdravé vaření s pomocí vysoce kvalitního nádobí.

Chceme vám nyní přiblížit rozdíly mezi klasickým a Zepter vařením:

Klasický způsob

  • Vaření

Klasickým způsobem vaříme ve vodě. Voda přitom rozpouští výživné látky v potravinách a vstřebává je. Typickýmzepter příkladem toho je příprava čaje nebo polévky. Když vaříme lístky z čaje, voda absorbuje cenné látky, které pak pijeme. Když vaříme jídlo ve vodě a potom ji vylijeme, vyhazujeme i vitaminy a minerály a ostatní cenné látky, které se v průběhu přípravy dostaly do vody.

  • Pečení

Stravu pečeme na tuku, abychom neponičili pánev a aby se jídlo nepřipálilo. Chráníme pánev, ale ohrožujeme své zdraví! Vědecky bylo prokázáno, že tuk se ohříváním stává karcinogenním a neměl by se znovu používat. Pokud přesto chcete používat olej, doporučuje se jídlo nejdříve tepelně zpracovat a potom přidat olej.

  • Vlastnosti nádobí

Materiály, které se používají k výrobě nádobí:

Železo - pevné, ale rezaví, není hygienické, špatně se udržuje, nerovnoměrně vede teplo.
Keramika
- dekorativní, ale nerovnoměrně vede teplo, snadno praská, je porézní
Smalt
- dekorativní, ale nerovnoměrně vede teplo, jídlo se na něm snadno připaluje, snadno se deformuje
Sklo
- snadno se udržuje, ale jídlo se na něm připaluje, nádoby snadno praskají
Teflon (Non-stick)
- dobře vede teplo, jídlo se na něm nepřilepuje, ale nádoby se snadno poškodí a nevydrží dlouho
Hliník
- dobře vede teplo, ale oxiduje, není hygienický a deformuje se
Lehká ocel
- vydrží dlouho, ale nerovnoměrně vede teplo a jídlo se v ní snadno připaluje

Zepter způsob

  • Vaření

V nádobí Zepter vaříme bez vody, takže si potraviny uchovají vitaminy, minerály a téměř všechny výživné látky. Strava neztrácí svou barvu ani složení a zůstanou v ní uchovány všechny biologické hodnoty.

  • Pečení

V nádobí Zepter je možné péci bez přidávání tuku. Maso obsahuje tuky a peče se tak ve vlastní šťávě. Doba přípravy je mnohem kratší než při klasickém způsobu pečení. Maso se méně vysušuje a úspory potravin jsou značné. Naše zdraví není ohroženo, neboť se při tomto způsobu nepoužívá olej, který by se přepaloval, není zde přebytek kalorií a nezvyšuje se hladina cholesterolu v krvi.

  • Vlastnosti nádobí

Pro dnešní generace a generace příští Zepter vyrábí a nabízí nové kovové nádobí vyrobené moderní technologií za použití nejlepšího materiálu.
Nádobí je vyráběno z vysoce kvalitní oceli CrNi 18/10. Ušlechtilá ocel má řadu skvělých vlastností, které ji odlišují od jiných materiálů:

  • Neoxiduje
  • Nerezaví
  • Rovnoměrně vede teplo
  • Snadno se udržuje
  • Zachovává si vysoký lesk
  • Velmi odolná proti opotřebení
  • Nemění barvu
  • Není porézní, a proto se v ní nedrží bakterie

Jak je možné, že jídlo lze v nádobí Zepter připravit bez tuku a bez vody?

 

zepter

Nádobí má speciální konstrukci a akutermické kontaktní dno, které rovnoměrně rozvádí teplo po celé své ploše. Pokrm je vystaven působení stejné teploty po celém svém povrchu. Maso velmi rychle zatáhne póry, opeče se a po zaklopení nádoby poklicí se pak již připravuje ve vlastní šťávě. Druhou důležitou věcí je konstrukce poklice, která velmi dobře těsní a vytvoří parní lázeň uvnitř nádoby. Poklice je vybavena i termokontrolem pro snadnou kontrolu teploty. Velký význam má také to, že při úpravě potravin v nádobí Zepter není nutné přidávat sůl, protože si potraviny zachovají maximum přirozené chuti.

zepter

 
Prohlášení o Cookies |
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one